Херсонський фермер вирощує найдорожчу спецію в світі
Шафрановий крокус, найдорожчу спецію в світі, вирощує фермер в селі Любимівка Херсонської області
Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на "Експрес".
Фермер каже, що вирощувати шафранові крокуси неважко. Цибулинки висаджують у червні-липні, а в жовтні-листопаді з'являються квіти, які цвітуть лише 10-15 днів. Але чим швидше збереш і висушиш врожай, тим кращою буде якість королівської присмаки. А відтак і ціна.
Щодо ціни, то за кілограм приправи платять 1500-2500 євро. При цьому кілограм садивного матеріалу коштує 4,5 євро. Проте великого попиту на спецію в Україні поки немає, однак фермер вірить, що це тимчасово.
"Думаю, що шафранові крокуси можуть врятувати українське село від безгрошів'я. І насамкінець ще одна цифра: щоб виростити й зібрати кілограм червоних приймочок, треба затратити лише 350 трудогодин", - каже фермер.
За словами селянина, першого сезону з одногектарної плантації збирають майже чотири кілограми врожаю, а в наступні - від 8 до 16.
Нагадаємо, як раніше писав портал Depo.Запоріжжя, херсонський фермер попросив Гройсмана відкрити кордон з Росією та дати воду Криму.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Херсон